Grön ärtsoppa med räkor

Recept på grön ärtsoppa med räkor. Efter en lättare soppa passar det perfekt med ugnsbakade persikor och lite lättvispad grädde.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g gröna ärter - små, frysta
  • 6 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 500 g räkor med skal
  • 1 tsk citronskal - rivet

Tillbehör

  • 50 g surdegsbaguette - /pers

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader.

  2. Lägg ärterna tillsammans med vatten och buljongtärningar i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 5 min. Mixa soppan med mixerstav. Blanda ner grädde och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  3. Skala räkorna och blanda dem med citronskal. Häll soppan i serveringsskålar och toppa med räkorna. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!