Grön ärtsoppa – recept

Recept på grön ärtsoppa, även kallad crème ninon. En len och smakrik soppa som enkel att laga. Servera soppan med en klick crème fraiche och nybakat bröd. Eller lite färska ärtskott.
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén Smith
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 500 g ärtor - djupfrysta
  • 1 gul lök
  • 7 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 - 1 tsk sambal oelek
  • 1 lime - rivet skal och saft

Till servering

  • 1,5 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.

  2. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärtorna och löken. Låt det koka under lock cirka 5 minuter.

  3. Mixa soppan i omgångar. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädde, sambal olek, limeskal och limesaft. Låt det koka upp och servera.

  4. Servera gärna med en klick crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök