Grillspett på halloumi med tomat- och koriandersalsa  

Recept på grillspett på halloumi med salsa. Grilla halloumispetten strax före servering för bäst konsistens.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 450 g halloumiost
  • 2 msk olivolja

Tomat- och koriandersalsa

  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 tsk lime - pressad
  • 1 msk koriander - finhackad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Tomat- och koriandersalsa: Skär tomaterna i klyftor. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda tomater, chili, lime, koriander och olja. Krydda med salt och låt marinera ca 5 min.

  2. Skär halloumin i kuber och trä på 16 små grillspett. Pensla halloumin med olja och grilla på direkt värme ca 2 min på varje sida till fin grillad yta. Servera salsan till spetten.

Recept på alla spett på bilden:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!