Grillspett med jalapeñomajonnäs

Nötköttspett från Sydamerika med jalapeñomajonnäs är smakrikt och gott. Grilla köttet så att det fortfarande har en rosa kärna, då är det saftigt.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g nötkött - benfritt t ex utskuren biff eller rostas
  • 1 rödlök - stor
  • 1 tsk salt

Marinad

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl rött vin
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk paprikapulver - rökigt
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Jalapeñomajonnäs

  • 1 jalapeño - grön
  • 15 g spenat
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • sötpotatispommesstrips
  • majskolvar - grillade
  • jalapeño - grillad
  • avokado - grillad
  • oregano

Gör så här

  1. Marinad: Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlök, vin, olja och kryddor.

  2. Skär köttet i stora tärningar, ca 4 x 4 cm. Lägg köttet i marinaden och marinera i kylen ca 8 timmar.

  3. Majonnäs: Kärna ur och skär chilin i bitar. Lägg den i en mixerkanna. Tillsätt spenat, ägg, de båda senapssorterna och olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.

  4. Tänd grillen och låt den få fin glöd. Skala och skär löken i klyftor. Låt köttet rinna av. Varva kött och lök på spett. Krydda med salt. Grilla spetten direkt (över glöden) runt om ca 8 min.

  5. Servera spetten med jalapeñomajonnäs, sötpotatispommes frites, majskolvar, jalapeño, avokado och oregano.

  6. Så gör du egna pommes frites - se stjärnkockens Tom Sjöstedts guide här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!