Grillrub

Gnid in ca 2 tsk rub på t.ex fläskkotlett, laxfilé eller kycklingfilé. Grilla sedan på medelvarm grill.
Malin Landquist
Foto: Peter Carlsson

Grillrub

  • 2 msk sechuanpeppar
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 1 burk rostad lök - (100 g)
  • 0,75 dl flingsalt
  • 1 påse örtpeppar - (23 g), Santa Maria
  • 1 msk fänkålsfrön - hela
  • 1 msk muskotblomma
  • 1 msk franska örter
  • 1 msk dragon
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Rosta sechuanpeppar och senapsfrön i en torr stekpanna tills de börjar ”poppa” lite och bli lätt rostade, 1–2 min. Låt svalna.

  2. Lägg alla ingredienser i skålen till matberedaren. Mixa till en smulig rub. Förvara i burk med tättslutande lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!