Grillribs med coleslaw

Får du coleslaw över är den god att fylla en dubbelmacka med tillsammans med rökt skinka och ta med till stranden som lunch.
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 700 g grillribs - marinerade, (Scan)
  • 800 g färskpotatis - kokt, kall
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 1 tsk

Coleslaw

  • 300 g vitkål
  • 300 g zucchini
  • 2,5 dl yoghurt - turkisk
  • 2 tsk rosépeppar

Gör så här

  1. Coleslaw: Strimla kålen. Lägg den i kokande, lättsaltat vatten och låt koka upp på nytt. Spola av kålen med kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Grovriv zucchini. Smaksätt yoghurten med krossad rosépeppar och 1 tsk salt. Vänd i kål och zucchini.

  2. Grilla ribsen enligt förpackningens anvisning. Trä upp potatisen på spett och pensla med olivolja. Strö över 1 tsk salt. Grilla runt om ca 5 min.

  3. Servera ribsen, skurna i portionsbitar med potatisspett och coleslaw. Perfekta redskapet till coleslaw:

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!