Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Grillost med varm tomatsalsa

Recept på förrätt med grillost och tomatsalsa. Den varma, salta och lite ”gnissliga” grillosten passar utmärkt ihop med en tomatsöt salsa.

Grillost med varm tomatsalsa
Grillost med varm tomatsalsa
Grillost med varm tomatsalsa
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g grillost - gärna Dalspira mejeri
  • 400 g tomater - små, gärna i olika former
  • 0,5 dl gräslök - hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skär tomaterna i klyftor. Blanda dem med gräslök, olja och vinäger i en form som tål att stå på grillen. Krydda med salt och peppar.

  2. Ställ formen med tomaterna över glöden på grillen och värm dem i 6–8 min. Grilla osten i ca 3 min på varje sida så att den får fin färg.

  3. Skär osten i stavar. Servera den med tomatsalsa och bröd.

Vad tyckte du om receptet?