Grillmarinerade revbensspjäll

Revbensspjället blir underbart mört när det är förkokt och det är en sak man gör dagen innan! När det är dags för grillfesten grillas det helt enkelt med en god kryddig grillmarinad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll - 3 stora
  • 3 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 1 lagerblad
  • 1 tomat

Grillmarinad

  • 2 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 tsk jalapeño - hackad färsk
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 kvistar timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja - dl majs- eller

Gör så här

  1. Lägg revbensspjället, ev halverat, i en gryta med kokande, saltat vatten, morot, lök, lagerblad, tomat. Koka sakta 1 1/2 tim tills köttet börjar lossna från benet. Dra grytan från spisen och låt köttet ligga i ytterligare 30 min med locket på. Ta upp, låt det svalna och skär loss benen från varandra.

  2. Rör ihop marinaden. Lägg benen med marinaden i en plastpåse minst 1 timme och gärna till nästa dag.

  3. Ta upp dem, salta lätt och grilla ca 4 min på var sida. Pensla även lite under grillningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!