Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost

Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost är förfinad husmanskost. Sötman från tomaterna i bönragun passar bra till det salta fläsket.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 g sidfläsk - rimmat, skivat
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 gul lök - liten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 2 burkar bönor - gärna i olika färger (à 400 g)
  • 150 g fetaost

Garnering

  • mangoldskott

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i olja i en kastrull ca 2 min. Häll över ­tomater och krydda med salt. Koka ­under lock ca 10 min. Krydda med salt.

  2. Spola bönorna i kallt vatten och vänd ner dem i tomatröran.

  3. Stek eller grilla fläsket knaprigt i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  4. Smula fetaosten över bönorna och servera till fläsket. Garnera med ­mangoldskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!