Grillat bröd med citronsmör

Brödet ska serveras rykande varmt från grillen. Bred på smör direkt och njut, och ha servetter till hands.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1,5 - 2 dl yoghurt naturell
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 rosmarin - finhackad
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Citronsmör:

  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 citron
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 2 - 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Citronsmör: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och riv eller pressa vitlöken. Rör samman smör, citronskal och vitlök. Krydda med salt och peppar.

  2. Blanda samman alla ingredienserna till degen i en matberedare eller för hand. Forma degen till 6–8 bollar. Kavla ut dem till tunna kakor.

  3. Grilla bröden hastigt på varje sida tills de fått färg och bubblar upp.

  4. Servera de varma bröden med smöret. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!