Grillade tofuspett med grönsaker och misodressing

Till grillade tofuspett med grönsaker och misodressing används misopasta som finns i flera färger: vit, ljusgul och mörkröd. Här ­används den mörkare, som är mustig och har kraftig sälta.
Grillade tofuspett med grönsaker och misodressing
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 g tofu - extra fast
  • 6 salladslökar
  • 8 majskolvar - små
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 2 pak choi - små
  • 1 broccoli bella verde
  • 2 msk sesamfrön - rostade eller furiakeblandning

Misodressing

  • 3 msk misopasta - röd
  • 1 dl vatten - kokande
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek

Tillbehör

  • ris - eller nudlar

Gör så här

  1. Lägg bambuspett i vatten ca 10 min.

  2. Misodressing: Lägg mison i en skål och häll på kokande vatten. Skala och pressa i vitlöken. Blanda ner vinäger, de båda oljesorterna och sambal. Låt kallna.

  3. Skär tofun i kuber och blanda dem med misodressingen. Låt marinera ca 30 min. Trä upp kuber varvat med salladslök på bambuspetten.

  4. Skär majskolvarna i breda bitar. Ansa och skär aubergine och zucchiniskivor eller bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär pak soi i klyftor.

  5. Grilla tofuspett och grönsaker över glöd ca 10 min. Pensla med misodressing. Strö över rostade sesamfrön. Servera med ris eller nudlar.

Vad tyckte du om receptet?