Grillade rödbetor med getostkräm

Betor och getost - smaker som gifter sig med varandra. Den här rätten har hämtat inspiration från Frankrike. Recept från boken "Alla älskar grillat" av Christian Hellberg (Nygren & Nygren).
Mitt Kök
Grillade rödbetor med getostkräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8 små röd- eller gulbetor - färska, gärna blandade
  • svartpeppar - nymald
  • 1 lime - finrivet skal

Getostkräm

  • 100 g getost
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt

Gör så här

  1. Skölj och skrubba betorna rena. Grilla dem på indirekt värme under lock i cirka 60 minuter. Känn efter med en sticka om betorna är klara, de ska vara helt mjuka.

  2. Mixa getost och crème fraiche till en slät kräm och smaka av med salt.

  3. Skär snitt i betorna och tryck så att de öppnar sig. Fyll betorna med getostkräm. Toppa med nymald svartpeppar och finrivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök