Grillade prinskorvar med bröd och salsa verde

Korvbröden som blir över går bra att frysa. Salsa verden är också god att servera till fisk och skaldjur.
Mattias Larsson

Grillade prinskorvar med bröd och salsa verde

  • 8 prinskorvar

Korvbröd, 24 bröd

  • 35 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 50 g smör - rumsvarmt

Salsa verde, till ca 2 dl

  • 1 tsk lime - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 1 msk koriander - hackad
  • 0,5 msk gräslök - hackad
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Korvbröd: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och häll den över jästen. Tillsätt mjöl, salt och socker och arbeta degen kraftigt ca 5 min. Klicka i smöret och arbeta ytter-ligare ca 5 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

  2. Dela degen i 24 bitar. Forma -bitarna till runda bullar och rulla dem sedan till små korvbröd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in bröden mitt i ugnen, spraya dem med vatten och grädda ca 10 min, tills de fått fin färg. Låt korvbröden svalna övertäckta på galler.

  4. Salsa verde: Vispa samman limesaft, senap och äggulor. Tillsätt örter och skalad, pressad vitlök och vispa vidare. Tillsätt oljan droppvis under vispning, till en slät, tjock sås. Krydda med salt.

  5. Grilla korvarna på utegrill eller i grillpanna tills de fått fin färg. Snitta korvbröden och lägg i korvarna. Toppa med salsan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!