Grillade prinskorvar med bröd och salsa verde
Jäsning: 1 timme och 30 minuter
I ugn: 10 minuter
Aktiv tid c:a 40 minuter
Korvbröden som blir över går bra att frysa. Salsa verden är också god att servera till fisk och skaldjur.
Grillade prinskorvar med bröd och salsa verde
-
8
prinskorvar
Korvbröd, 24 bröd
-
35 g
jäst
-
2,5 dl
mjölk
-
6 dl
vetemjöl
-
0,5 tsk
salt
-
0,5 tsk
strösocker
-
50 g
smör
- rumsvarmt
Salsa verde, till ca 2 dl
-
1 tsk
lime
- pressad
-
1 tsk
dijonsenap
-
2
äggulor
-
1 msk
koriander
- hackad
-
0,5 msk
gräslök
- hackad
-
1 - 2
vitlöksklyftor
-
0,75 dl
olivolja
-
0,75 dl
rapsolja
-
2 krm
salt
Gör så här
-
Korvbröd: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och häll den över jästen. Tillsätt mjöl, salt och socker och arbeta degen kraftigt ca 5 min. Klicka i smöret och arbeta ytter-ligare ca 5 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
-
Dela degen i 24 bitar. Forma -bitarna till runda bullar och rulla dem sedan till små korvbröd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
-
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in bröden mitt i ugnen, spraya dem med vatten och grädda ca 10 min, tills de fått fin färg. Låt korvbröden svalna övertäckta på galler.
-
Salsa verde: Vispa samman limesaft, senap och äggulor. Tillsätt örter och skalad, pressad vitlök och vispa vidare. Tillsätt oljan droppvis under vispning, till en slät, tjock sås. Krydda med salt.
-
Grilla korvarna på utegrill eller i grillpanna tills de fått fin färg. Snitta korvbröden och lägg i korvarna. Toppa med salsan.