Grillade primörer med ramslöksdressing
Tid på grill:
Aktiv tid c:a 20 minuter
Grillade primörer med ramslöksdressing passar bra till allt grillat. En pigg, grön dressing med säsongens ramslök serveras till de grillade grönsakerna.
Ingredienser
-
500 g
knippmorötter
-
2
lökar
- färska
-
2
fänkålsstånd
-
1
stjälkselleristånd
- (250 g)
-
250 g
sparris
- grön
-
2 msk
olivolja
-
1 tsk
flingsalt
Dressing
-
50 g
ramslök
-
50 g
spenat
-
0,5 dl
kapris
- liten
-
1 dl
olivolja
- mild
-
1,5 dl
vatten
-
1 msk
balsamvinäger
- vit
-
1 tsk
flingsalt
Gör så här
-
Dressing: Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slätt.
-
Ansa alla grönsaker. Halvera morötter och lök på längden. Skär fänkålen i klyftor, spara eventuellt fänkålsdillen till garnering.
-
Blanda grönsakerna med olja. Grilla över direkt glöd tills de fått fin färg, 5–10 min beroende på grönsak och storlek. Lägg grönsakerna på ett fat och strö över flingsalt. Garnera med eventuell fänkålsdill.
-
Servera grönsakerna med dressingen.