Grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa

Recept på grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa. Trixet att få perfekt grillade pilgrimsmusslor är att inte grilla för länge.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8 - 12 pilgrimsmusslor
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Melonsalsa:

  • 250 g honungsmelon
  • 250 g galiamelon - eller cantaloupemelon
  • 1 lime
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 msk olivolja
  • 1 - 2 tsk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Salsa:

  1. Kärna ur melonerna och skär bort skalet. Skär fruktköttet i små tärningar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Hacka koriandern.

  2. Blanda melon, limeskal, limesaft, koriander och olja. Smaka av med honung och chiliflakes och krydda med salt och peppar.

  3. Pensla pilgrimsmusslorna med olja runtom. Grilla dem hastigt, ca 1 minut på varje sida, tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera pilgrimsmusslorna tillsammans med melonsalsan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!