Grillade miniburgare med bacon och cheddarostcrème

Här byts det traditionella hamburgerbrödet ut mot mindre bitar av smakrikare focaccia.

Mattias Larsson
Grillade miniburgare med bacon och cheddarostcrème
Foto: Charlie Drevstam

Grillade miniburgare med bacon och cheddarostcrème

  • 300 g nötfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk vatten
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Cheddarostcrème

  • 75 g cheddarost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 5 körsbärstomater
  • 1 lök - färsk liten
  • 4 skivor bacon - gärna tjocka skivor
  • 1 focacciabröd - (ca 10 x 20 cm)

Gör så här

  1. Blanda färsen med senap, vatten, salt och peppar. Forma färsen till åtta minihamburgare.

  2. Cheddarcrème: Riv osten. Koka upp crème fraichen under omrörning. Vispa ner osten tills den smält och krydda med salt. Kyl crèmen.

  3. Skiva tomaterna och skär löken i tunna skivor.

  4. Grilla hamburgarna på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Halvera baconskivorna och grilla dem knapriga. Skär focaccian i rutor, ca 5 x 5 cm. Klyv bröden och grilla dem lite lätt. Klicka cheddarostcrème på brödens underdelar och lägg på hamburgare, tomatskivor, lök och bacon. Lägg på brödlocken och servera.

Vad tyckte du om receptet?