Grillade miniburgare med bacon och cheddarostcrème
Här byts det traditionella hamburgerbrödet ut mot mindre bitar av smakrikare focaccia.
Grillade miniburgare med bacon och cheddarostcrème
-
300 g
nötfärs
-
1 msk
dijonsenap
-
2 tsk
vatten
-
0,75 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Cheddarostcrème
-
75 g
cheddarost
-
1 dl
crème fraiche
-
1 krm
salt
Tillbehör
-
5
körsbärstomater
-
1
lök
- färsk liten
-
4 skivor
bacon
- gärna tjocka skivor
-
1
focacciabröd
- (ca 10 x 20 cm)
Gör så här
-
Blanda färsen med senap, vatten, salt och peppar. Forma färsen till åtta minihamburgare.
-
Cheddarcrème: Riv osten. Koka upp crème fraichen under omrörning. Vispa ner osten tills den smält och krydda med salt. Kyl crèmen.
-
Skiva tomaterna och skär löken i tunna skivor.
-
Grilla hamburgarna på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Halvera baconskivorna och grilla dem knapriga. Skär focaccian i rutor, ca 5 x 5 cm. Klyv bröden och grilla dem lite lätt. Klicka cheddarostcrème på brödens underdelar och lägg på hamburgare, tomatskivor, lök och bacon. Lägg på brödlocken och servera.