Grillade lax- och skaldjursspett med tomatsalsa

Räkorna ska inte skalas innan de grillas, så det blir lite pyssligt att äta.
Allt om Mat

Grillade lax- och skaldjursSpett

  • 800 g laxfilé - utan skinn
  • 800 g räkor - stora, med skal
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 10 grillspett

Tomatsalsa

  • 6 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 salladslökar
  • 2 msk chilisås
  • 1 citron - skal och saft
  • 1 msk honung
  • 2 msk basilika - hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tomatsalsa: Klyfta och kärna ur tomaterna. Skär tomatfiléerna i små tärningar. Skala och pressa i vitlök. Skiva salladslöken tunt. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsalsan och smaka av med salt och svartpeppar.

  2. Skär laxen i 4 x 4 cm kuber. Fördela lax och räkor på ca 10 spett. Pensla med olivolja. Grilla spetten på varje sida ca 2 min. Smaka av med salt och peppar

  3. Lägg lax- och skaldjursspetten på ett fat och fördela tomatsalsan i mitten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!