Grillade lammspett med halloumiost

När man grillar många grillspett kan ett tips vara att lägga dem i ett fiskgaller. På så sätt går det lätt att vända dem alla på en gång. Halloumiost är en cypriotisk fårost som ska ätas nygrillad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg lammkött - benfritt stek, ytterfilé eller kotlett
  • 250 g halloumiost
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk oregano

Marinad

  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk olja
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk oregano
  • 2 lagerblad - smulade
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor - små, pressade
  • 1 citronskal - rivet

Tillbehör

  • Tomat- och myntasallad
  • basilikasås med vitlök och tomater

Gör så här

  1. Skär köttet fritt från hinnor och skär det i 3 cm stora bitar.

  2. Blanda samman marinaden, blanda ner köttet och låt det ligga svalt några timmar eller längre.

  3. Skär osten i 3 cm stora bitar. Salta och peppra köttet och trä upp det och osten på grillspett. Grilla dem ca 8 minuter. Snurra dem under grillningen. Strö över lite oregano.

Vad tyckte du om receptet?