Läs mer:
Grillade lammracks med svensk pesto
Tid på grill:
Aktiv tid c:a 15 minuter
Magiskt gott recept på grillade lammracks med svensk pesto. I svensk pesto byts basilikan ut mot dill, persilja och gräslök. Den innehåller även Västerbottensost i stället för parmesan.
Ingredienser
-
1,5 kg
lammracks
-
2 msk
olivolja
-
1 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Svensk pesto
-
1
citron
- liten
-
1
vitlöksklyfta
-
1 dl
dill
- hackad
-
0,5 dl
bladpersilja
- hackad
-
0,5 dl
gräslök
- hackad
-
25 g
babyspenat
-
100 g
västerbottensost
-
1 dl
solroskärnor
- rostade
-
1 dl
rapsolja
-
2 krm
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Pesto: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Skala vitlöksklyftan. Mixa dill, persilja, gräslök, spenat, vitlök, ost, solroskärnor, citronsaft och citronskal i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Krydda med salt och peppar.
-
Förbered grillen. Putsa lammracksen fria från fett och senor. Gnid dem in med olja, salt och peppar. Linda in benen med aluminiumfolie så att de inte bränns vid grillning.
-
Börja med att grilla köttet på direkt värme ca 2 min på varje sida. Grilla sedan indirekt till 58-60° innertemperatur, då är det rosa, eller till 70° för genomstekt. Låt köttet vila 2-3 min. Bred pesto på köttet och skär det sedan i skivor.
-
Servera med färskpotatis med brynt smör - receptet hittar du här!