Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja

Recept på grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja. Snabbt och ljuvligt gott med grillade lammkotletter med en grön örtmarinad.

Ingredienser

  • 12 lammkotletter - dubbla
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Marinad

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Marinad: Skala vitlöken. Mixa samtliga ingredienser till en slät grön marinad.

  2. Lägg lammkotletterna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt marinera i kylen ca 2 timmar eller över natten.

  3. Ta upp kotletterna och torka av överflödig marinad. Grilla på hög värme ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Recept av Viktoria Buskqvist

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!