Grillade kycklingben med coleslaw och blue cheese-toast  

Grillade kycklingben med coleslaw och blue cheese-toast är en amerikanskinspirerad rätt. Kinesisk soja ger mer sälta och färg än den mildare japanska. Välj sort efter tycke och smak.  
Grillade kycklingben med coleslaw och blue cheese-toast  
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 2 msk soja
  • 600 g vitkål - färsk
  • 2 dl yoghurt - turkisk + 1 dl
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 8 skivor bröd - ljust (ca 300 g)
  • 100 g ädelost
  • 100 g mâchesallad
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda kycklingbenen med soja och 2 krm peppar. Grilla dem runt om tills de är genomstekta, ca 20 min.

  2. Ansa och finstrimla kålen, ­gärna på mandolin. Blanda kålen med 2 dl yoghurt, 1 msk vinäger, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär brödet i skivor. Mosa ­osten med en gaffel. Rör ner ­ 1 dl yoghurt och krydda med 1 krm peppar. Fördela röran på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande bröd och tryck till.

  4. Grilla bröden vid sidan om kycklingbenen ca 3 min på varje sida. Skär dem i trekanter.

  5. Servera kycklingen med cole-slaw och blue cheese-toast.

Vad tyckte du om receptet?