Grillade karréspett kryddade med gochujangpasta

Gochujangpasta är en koreansk fermenterad kryddpasta som har en ganska stark, rökig och söt smak. Den finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Kan bytas ut mot sambal badjak.

Grillade karréspett kryddade med gochujangpasta
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré utan ben
  • 3 dl ris
  • 4 msk gochujang pasta
  • 2 rödlökar
  • 4 gemsallad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk sesamolja
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär karrén i ca 2 x 2 cm stora bitar. Lägg dem i en plastpåse och tillsätt gochangpasta, 1 msk olja och 1 tsk salt. Förslut påsen och massera in kryddpastan i köttet. Låt ligga ca 10 min.

  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dela salladen. Skala och skär löken i stora klyftor. Pensla sallad och kött med 2 msk olja.

  3. Trä upp köttet på spett och grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida. Grilla sallad och lök 2–3 min med snittytan ner.

  4. Servera spetten med ris, sallad, lök och sås. 

Vad tyckte du om receptet?

Styling: Elisabeth Johansson