Grillade karréspett kryddade med gochujangpasta

Gochujangpasta är en koreansk fermenterad kryddpasta som har en ganska stark, rökig och söt smak. Den finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Kan bytas ut mot sambal badjak.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré utan ben
  • 3 dl ris
  • 4 msk gochujang pasta
  • 2 rödlökar
  • 4 gemsallad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk sesamolja
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär karrén i ca 2 x 2 cm stora bitar. Lägg dem i en plastpåse och tillsätt gochangpasta, 1 msk olja och 1 tsk salt. Förslut påsen och massera in kryddpastan i köttet. Låt ligga ca 10 min.

  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dela salladen. Skala och skär löken i stora klyftor. Pensla sallad och kött med 2 msk olja.

  3. Trä upp köttet på spett och grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida. Grilla sallad och lök 2–3 min med snittytan ner.

  4. Servera spetten med ris, sallad, lök och sås. 

Styling: Elisabeth Johansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!