Grillade grönsaker

Gott på en bit vitt surdegsbröd!
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 1,5 dl gröna oliver
  • 0,5 vitlöksklyfta - skalad
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skiva zucchinin. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.

  2. Grilla zucchiniskivorna 
ca 2 min per sida. Lägg i en skål.

  3. Stek paprikan i 1 msk olja. 
Blanda paprika, zucchini och oliver.

  4. Riv vitlöken. Blanda den med vinägern och 2 msk olja.

  5. Blanda grönsakerna med dres-singen. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!