Grillade grönsaker med mozzarella - recept

Den här salladen med grillade grönsaker är ett gott tillbehör till grillat, till exempel fläskfilé, kyckling eller lax. Men den är också god som förrätt tillsammans med parmaskinka - eller precis som den är.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3 rödlökar - färska
  • 1 paprika - gul
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 4 tomater - gärna plommontomater
  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor - hackade
  • 1 dl bladpersilja - hackad
  • 1 citron - rivet skal och saft
  • svartpeppar - nymald
  • flingsalt
  • 2 mozzarella

Gör så här

  1. Dela löken på mitten, skär paprikan i mindre bitar, skiva squashen och dela tomaterna.

  2. Pensla grönsakerna med olja. Grilla dem runtom över glöd så de blir mjuka och får fin färg. Grilla tomaterna sist eftersom det går snabbt.

  3. Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat. Krydda med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera en stund.

  4. Bryt osten i mindre bitar. Vänd ner osten i salladen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!