Grillade grönsaker med halloumi och couscous

En mättande god vegetarisk rätt. Halloumin måste serveras helt nygrillad, annars blir den seg.
Allt om Mat

Couscous

  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl couscous
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad

Grönsaker

  • 2 rödlökar
  • 2 squash - mindre
  • 2 paprikor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 pkt halloumi - (à 250 g)

Sås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk mynta - eller oregano
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Lös buljongtärningen i vattnet. Koka upp och lägg ner couscousen. Dra kastrullen från värmen och blanda couscousen med persilja.

  2. Skala löken och skär dem i klyftor. Skär squashen i 1/2 cm tjocka skivor. Skär bort kärnor och vita hinnor från paprikan och dela den i bitar. Pensla grönsakerna med olja och grilla dem mjuka på utegrillen eller i grillpannan.

  3. Skölj persiljan och plocka av bladen. Blanda de grillade grönsakerna med hela persiljeblad och couscous.

  4. Blanda samman ingredienserna till såsen.

  5. Skär osten i 4 mm tjocka skivor och pensla dem med olja. Grilla ca 30 sekunder per sida.

  6. Servera osten genast med grönsakerna och såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!