Grillade grönsaker

Låt skivor av aubergine och zucchini först ligga i lite salt så en del vätska dras ur. Då blir skivorna finare när de grillas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 aubergine - stor
  • 1 zucchini - stor
  • 2 tsk salt
  • 2 paprika - stor
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj och skiva aubergine och zucchini i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda dem med salt i ett durkslag och låt det stå ca 30 min.

  2. Ansa, kärna ur och skär paprikorna i ca 3 cm stora bitar. Lägg dem i en bunke med olja och peppar.

  3. Pressa med handen på aubergine- och zucchiniblandningen så att så mycket vatten som möjligt pressas ur. Blanda ner skivorna i skålen med paprika och olja. Låt stå tills det är dags att grilla. 4.Grilla skivorna på het grill på ett tätt grillgaller eller i grillpanna ca 1 minut på varje sida.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!