Grillade citronmarinerade sommargrönsaker

Grönsakerna kan grillas 3–4 -timmar före servering och bara värmas på grillen strax innan de blandas med övriga ingredienser.
Jennie Benjaminsson
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 500 g butternutsquash
  • 1 zucchini
  • 500 g morötter
  • 8 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 80 g rucola
  • 1 msk oregano
  • 4 msk citron - pressad
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär butternutsquashen i grova bitar. Ansa och skär zucchini, morötter och salladslök i grova bitar.

  2. Ringa olja över grönsakerna och grilla dem runt om tills de fått fin färg, 15 min.

  3. Blanda de grillade grönsakerna med rucola, oregano, citronsaft, salt och peppar.

Fler recept till en vegetarisk grillbuffé:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!