Grillade bananer med kokossås

Får du inte tag på krämig kokosmjölk går det bra med vanlig. Skaka inte burken, skrapa försiktigt ur den översta, fasta och krämiga mjölken och kasta resten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 bananer - små
  • 2 msk citron - pressad
  • 3 msk råsocker - + 1 msk råsocker
  • 1 dl kokosmjölk - blue dragon krämig
  • 0,5 krm salt

Tillbehör

  • bär - färska t ex hallon och jordgubbar, glass eller sorbet

Gör så här

  1. Skär de oskalade bananerna i halvor på längden. Pressa över citronsaft och strö på 3 msk socker.

  2. Grilla bananerna, först med snittytan ner och sedan på skalsidan, ca 2 min på varje sida.

  3. Blanda 1 msk socker och kokosmjölk i en kastrull. Tillsätt salt och låt koka upp. Rör så att sockret löser sig.

  4. Lägg bananerna på tallrikar och ringla kokoskrämen över. Servera genast med bär och glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!