Grillad zucchini med kantarell och gräddfil

Grillad zucchini med kantarell och gräddfil är ett festligt vegotilltugg. Grilla zucchinin snabbt så att den behåller sin spänst. Grillar du den för länge blir den mjuk och vattnig.
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 1 zucchini - (300 g)
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 4 dl kantareller - rensade (150 g)
  • 2 msk smör
  • 2 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt den rinna av ca 4 timmar.

  2. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med olja och grilla i grillpanna ca 1 minut på varje sida. Låt svalna. Krydda med salt.

  3. Stek kantarellerna gyllene i smör tills all vätska kokat in och de börjar bli knapriga. Krydda med 1/2 tsk salt, låt svalna. Blanda ner gräslöken.

  4. Fördela kantarellerna på zucchiniskivorna och klicka eller spritsa på gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!