Grillad zucchini med chimichurri och hummus

Zucchini med chimichurri och hummus blir en härlig sidosallad. Servera till sommarens grillmiddagar!

Petra Lindstrand
Grillad zucchini med chimichurri och hummus
Foto: Helén pe

Ingredienser

  • 3 zucchini - gula och gröna
  • 2 avokado
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Chimichurri

  • 2 krukor bladpersilja - (ca 1 ½ dl hackad)
  • 1 bananschalottenlök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 2 dl hummus - hemgjord eller färdigköpt

Gör så här

  1. Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor, gärna på mandolin. Halvera och kärna ur avokadon. Blanda zucchini och avokado med olja och grilla dem på grillen tills de fått fin färg. Krydda med salt.

  2. Chimichurri: Repa och finhacka persiljan. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda persilja, lök, vitlök, olja, vinäger och chiliflakes. Krydda med salt.

  3. Bred ut hummusen på ett fat. Lägg på zucchini och avokado och ringla över chimichurri. 

Vad tyckte du om receptet?