Grillad vildsvinskarré med kokta rödbetor och gremolatasmör

Recept på rosmaringrillad vildsvinskarré med kokta rödbetor och gremolatasmör. Grillsmaken på karrén gör det hela extra gott, men det går självklart att bryna köttet i stekpannan och steka det klart i ugn på 125°.
Mattias Larsson
Grillad vildsvinskarré med kokta rödbetor och gremolatasmör
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 700 g vildsvinskarré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rosmarin - hackad

Rödbetor

  • 350 g rödbetor
  • 1 krm salt

Gremolatasmör

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1 citron
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl bladpersilja - finhackad
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • grönsallad

Gör så här

  1. Rödbetor: Skala och koka betorna tills de är genommjuka. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i bitar. Värm betorna i en kastrull med ett par droppar vatten före servering. Krydda med salt.

  2. Gremolatasmör: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken. Blanda alltsammans och krydda med salt.

  3. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd runt det i olja och rosmarin. Grilla på direkt värme tills det fått fin färg. Lägg köttet vid sidan av glöden och grilla indirekt till 65° innertemperatur. Försök hålla grillens värme på 150°. Låt köttet vila 10–15 min före servering.

  4. Servera karrén med rödbetor, smör och grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?