Grillad trifle med sommarbär och färskostkräm

Grillad trifle med sommarbär och färskostkräm är en sommarfräsch dessert. Trifle är en vanlig lager-på-lager-dessert i Storbritannien. Mjuk kaka och mousse eller grädde varvas med bär i en stor skål. Här snabbgrillar vi sockerkakan och serverar triflen i portionsglas.

Anna Wendt
Grillad trifle med sommarbär och färskostkräm
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 skivor sockerkaka - helst hembakad men färdigköpt går också bra
  • 150 g färskost - naturell
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl bär - t ex blåbär, hallon, jordgubbar
  • 1,5 dl vispgrädde

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Vispa samman färskost, grädde och florsocker.

  2. Grilla sockerkaksskivorna hastigt på båda sidor tills de fått färg. Varva sockerkaka med färskostkräm och bär i glas. Toppa med mynta och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?