Grillad tonfisk med räk- och gurksallad

Recept på grillad tonfisk med räk- och gurksallad. Hinner du inte göra egna brödkrutonger finns det att köpa färdiga i påse.

Ingredienser

  • 4 bitar tonfisk - (à 150 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Ost- och kaprissås

  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl prästost - lagrad, riven
  • 1 dl majonnäs

Räk- och gurksallad

  • 250 g räkor - med skal
  • 1 gurka
  • 2 gemsalladshuvuden
  • 50 g rucola
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 dl brödkrutonger

Tillbehör

  • grillad citron
  • rödlök - hackad
  • salladskott

Gör så här

  1. Ostsås: Skala och finhacka vitlöken. Hacka kaprisen. Blanda vitlök, kapris och ost med majonnäs.

  2. Räk- och gurksallad: Skala räkorna. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Välj ut åtta av de bredaste skivorna utan kärnhus. Plocka ut fyra stora salladsblad, skär i strimlor. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek i olja. Krydda med salt. Låt svalna.

  3. Blanda räkor, champinjoner, krutonger och 3 msk sås med den strimlade salladen. Lägg ut gurkskivorna, två och två tätt bredvid varandra. Lägg på ett salladsblad som sticker ut på ena sidan. Lägg på lite av salladsblandningen. Rulla ihop till torn.

  4. Använd 1 msk sås för att ”limma” ihop. Ställ gurkan på tallrikar, fördela resten av blandningen runt om.

  5. Tonfisk: Pensla fisken med oljan. Grilla den hastigt på båda sidor till 54° innertemperatur. Krydda med salt och peppar. Servera med sallad, grillad citron, rödlök och salladsskott. 

Recept av Skanörs fiskrögeri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!