Grillad tonfisk med persikosallad

Tonfisk på grillen är verkligen mat i bjudklass!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 tonfiskfilé - (à 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sardellvinägrett

  • 8 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • rödlök - 1 klyfta
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Krutonger

  • 3 vitt lantbröd - skivor
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rosmarinkvist

Sallad

  • 1 röd paprika
  • 2 persikor
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 100 g salladsblad - blandade späda, gärna skott
  • 8 parmaskinka - skivor

Gör så här

  1. Sardellvinägrett: Hacka sardeller, kapris, skalad röd- och vitlök och rosmarin. Blanda hacket med vinäger, olja, salt och peppar.

  2. Krutonger: Riv eller skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna tillsammans med skalad vitlöksklyfta och rosmarin. Stek brödtärningarna tills de fått gyllene färg och är knapriga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Sallad: Kärna ur och skär paprikan i 8 bitar. Kärna ur och skär persikorna i 6 klyftor vardera. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Vänd grönsaker och frukt i olja. Grilla runt om ca 5 min.

  4. Blanda det grillade med salladsblad och krutonger.

  5. Tonfisk: Pensla tonfisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla fisken på hög värme ca 2 min på varje sida till 50° innertemperatur. Fisken ska fortfarande vara röd i mitten.

  6. Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg på parmaskinkan och ringla över vinägretten. Servera den nygrillade fisken till.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!