Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Grillad tonfisk med mangosalsa och kryddig gräddfil

Recept på grillad tonfisk med mangosalsa och kryddig gräddfil. Tonfisken ska bara grillas 1–2 minuter på varje sida för att blir riktigt saftig och god. Salsan och den kryddiga gräddfilen kan förberedas i god tid.
Mattias Larsson
Grillad tonfisk med mangosalsa och kryddig gräddfil
Grillad tonfisk med mangosalsa och kryddig gräddfil
Grillad tonfisk med mangosalsa och kryddig gräddfil
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 g tonfiskfilé - i bit, MSC-märkt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 krm salt
  • 2 msk olivolja

Mangosalsa

  • 1 mango - mogen
  • 1 lime
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk flytande honung
  • 3 krm salt

Kryddig gräddfil

  • 3 dl gräddfil
  • 3 krm spiskummin - mald
  • 3 krm rökt paprikapulver
  • 3 krm salt

Tillbehör

  • 12 små tortillabröd - se recept
  • 12 blad sallad - krispig
  • 2 salladslökar - finstrimlade
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Salsa: Skala, kärna ur och fintärna mangon. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser och krydda med salt.

  2. Gräddfil: Blanda alla ingredienser.

  3. Skär tonfisken i 2 cm tjocka skivor. Krydda tonfisken med salt och chiliflakes och vänd den i olja. Grilla tonfisken direkt (över glöden) 1–2 min på varje sida.

  4. Skär tonfisken i tunna skivor. Fyll bröden med tonfisk, salsa, gräddfil, sallad, salladslök och koriander.

Vad tyckte du om receptet?