Grillad sparrissallad med parmesandressing och ätbara blommor

Få men väldigt härliga ingredienser får ta plats i denna sparrissallad. Och dressingen till är fullkomligt magisk!

Anna Wendt
Grillad sparrissallad med parmesandressing och ätbara blommor

Ingredienser

  • 500 g sparris - grön eller vit
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 ägg
  • 2 romansallad - eller 4 gemsallad

Dressing

  • 0,5 citron
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 30 g parmesan
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • parmesan - flagad
  • oregano
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Dressing: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser till dressingen.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.

  3. Mjukkoka äggen och låt dem kallna. Skär i klyftor.

  4. Skala vit sparris och ansa grön. Grilla sparrisen runt om på grillen eller i grillpanna. Halvera romansalladen och grilla 2–3 min på snittytan.

  5. Lägg sallad, sparris och ägg på ett fat. Strö över pinjenötter. Ringla över lite dressing och servera resten vid sidan om. Garnera med flagad parmesan, oregano och ätliga blommor.

Vad tyckte du om receptet?