Grillad sparris med räkspett och avokadokräm

Lägg upp avokadokrämen i glas. Stick ner sparris och räkspett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g räkor - med skal
  • 500 g sparris - färsk grön
  • 2 msk olivolja

Avokadokräm

  • 2 avokado - mogna
  • 0,5 msk lime - pressad
  • 0,5 spansk peppar (chili) - finhackad, röd
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 1 brytbröd

Gör så här

  1. Skala räkorna och trä dem på spett. Dela, kärna ur och blanda avokadoköttet med limesaft. Mosa samman med gaffel eller stavmixer. Blanda ner peppar och creme fraiche. Smaka av med salt.

  2. Pensla sparris och räkspett med olivolja. Grilla sparrisen några minuter. Den ska fortfarande vara ”al dente”. Fortsätt att grilla räkspetten mycket hastigt.

  3. Fördela avokadokrämen i sex glas. Stick ner sparrisen och räkspett. Servera med brytbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!