Grillad sparris med fläsk, pinjenötter och syltad lök


Grillad grön sparris är gott tillsammansmed rostade pinjenötter,knaperstektfläsk och inlagd lök.
Mitt Kök
Foto: Annika Broman
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 2 sparris - buntar grön
  • 1 dl pinjenötter
  • 200 g fläsk - rökt i bit
  • olja - att pensla med
syltad lök
  • 1 rödlök
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 tsk ättiksprit - 24%
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 msk timjan - hackad färsk

Dressing:


  • 2 msk krossade tomater
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr panna. Lägg åt sidan. Skär fläsket i kuber och stek knaprigt, lägg åt sidan.

  2. Gör löken: Skala och skiva löken i tunna ringar, gärna med en mandolin. Rör samman vatten, ättika, salt, honung och timjan och vänd ner den skivade löken. Låt stå 30 minuter innan servering. Låter du löken stå längre kommer den röda färgen att försvinna ut i lagen.

  3. Vispa samman alla ingredienser till dressingen.

  4. Rensa och skala sparrisen om den är grov. Pensla sparrisen med olja och grilla den runtom. Salta och peppra.

  5. Lägg upp den varma sparrisen, strö över pinjenötter och fläsk.

  6. Droppa över dressing och lägg på avrunnen lök. Njut gärna med lite vitt lantbröd till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök