Grillad sötpotatis

Recept på grillad sötpotatis. Sötpotatisens milda och söta smak passar perfekt till den grillade laxen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar - (ca 800 g) stora
  • 2 msk citronolivolja

Tillbehör

  • ananas- och chilismör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba och skär sötpotatisen i cm-tjocka skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Pensla potatisen med citron-olivolja. Grilla på direkt värme tills de fått fin färg.

  3. Serveras nygrillade med en klick ananas- och chilismör.

Ananas- och chilismör

Ett kryddsmör med lite sting i. Passar till exempel till grillad lax eller grillad sötpotatis. 

Det här behövs till 6 –8 pers:

1 ananas, (220 g) liten burk krossad

1 röd chili, t ex spansk peppar

100 g smör, rumstempererat

0,5 tsk örtsalt

1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

1. Låt ananasen rinna av ordentligt. Tryck ut så mycket vätska som möjligt. Kärna ur och finhacka chilin.  

2. Blanda samtliga ingredienser. Rulla in smöret i smörgås- eller bakplåtspapper och forma till en rulle.

3. Lägg in rullen i frysen, där den kan förvaras tills den ska användas. Ta ut den i rumstemperatur ca 15 min före servering. Smöret håller upp till två månader i frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!