Grillad ryggbiff med tigerellatomater

Köttbitarna varvas med tigerellatomater – en strimmig tomat som är fantastiskt vacker. Fruktköttet är fast, smaken lite syrlig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g ryggbiff
  • 20 tigerella - - eller körsbärstomater

Marinad

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 spansk peppar (chili) - cm grön
  • 2,5 msk lime - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ingefära - riven färsk
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 msk citrontimjan - hackad

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.

  2. Blanda ihop marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt marinera ca 2 timmar eller över natten i kylskåp.

  3. Trä upp kött och tomater på små grillspett av trä som legat i vatten några minuter. Grilla spetten runt om ca 3 min per sida.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!