Grillad ratatouille med comtéost

Ratatouille i grillkorg med comtéost är en god vegorätt. Ratatouille serveras ofta som tillbehör till kött eller fisk, men här äts den som ensamrätt med ost och baguette.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 paprika - gul
  • 1 grön paprika
  • 1 knippa lök - färsk
  • 8 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g comtéost
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Ansa och skär aubergine och zucchini i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär löken i klyftor och blasten i ca 3 cm långa bitar. Skala vitlöken.

  2. Blanda grönsakerna med olja, rosmarin och 1 tsk salt. Lägg grönsakerna i en grillkorg.

  3. Grilla grönsakerna indirekt (vid sidan av glöden) ca 20 min, rör om då och då.

  4. Halvera tomaterna och blanda dem med tomatpuré, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner tomaterna i grönsaksröran och grilla ytterligare ca 10 min.

  5. Servera ratatouillen med comtéost och baguette.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!