Grillad quornburgare med zucchini, ajvar och sötpotatis

Grilla goda vegoburgare med quornfiléerna från frysen! Den grillade paprikasalsan till blir grillsommarens favorit.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g quornfiléer - frysta
  • 2 paprikor - röda
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 2 sötpotatisar - (500 g)
  • 4 hamburgerbröd
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tänd grillen. Sätt ugnen på 250°. Ta fram quornfiléerna och halvtina dem.

  2. Halvera och kärna ur paprikan. Skala och halvera löken. Skär zucchinin i skivor. Blanda grönsakerna med 1 msk olja och 1 tsk salt.

  3. Lägg grönsakerna på grillen och grilla indirekt ca 15 min.

  4. Skölj sötpotatisen noga i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Tillaga på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Ringla 1 msk olja över quornfiléerna och krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla dem direkt ca 3 min på varje sida. Värm hamburgerbröden vid sidan om på grillen.

  6. Ta paprika och lök från grillen och mixa dem med mixerstav. Smaksätt med 1 msk vinäger och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  7. Fördela quorn och zucchini i hamburgerbröden. Toppa med ­ajvar och servera med sötpotatischipsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!