Grillad persika och sockerkaka med punschgrädde och hallon

Grillad persika och sockerkaka med punschgrädde och hallon är en lättgjord och uppskattad dessert med somriga smaker. Extra god när den görs på hemgjord sockerkaka, men det går förstås lika bra med en köpekaka.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 10 skivor sockerkaka
  • 3 persikor

Punschgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 cl punsch

Tillbehör

  • 400 g hallon
  • mynta

Gör så här

  1. Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Blanda grädde och punsch och vispa lätt. Grilla sockerkakan på direkt värme ca 30 sekunder på varje sida. Grilla persikoklyftorna på direkt värme 1–2 min.

  2. Lägg upp sockerkaka, persikor och hallon på assietter. Servera direkt med punschgrädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!