Grillad paprika med örtkryddad färskost

Recept på grillad paprika med örtkryddad färskost. Den saftiga paprikan bryter fint mot den smakstarka osten som kryddats med färska örter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 röd paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 basilika - kruka
  • 25 g rucola
  • 1 knippa persilja
  • 250 g philadelphia
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Garnering

  • 0,5 basilika - kruka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och skär paprikorna i sex delar. Gnid in skalet med olja och lägg paprikorna på en plåt.

  2. Grilla mitt i ugnen ca 20 min. Skalet ska bli svart. Dra bort skalet när paprikorna svalnat.

  3. Mixa basilika, rucola och persilja. Tillsätt färskosten. Salta och peppra.

  4. Fördela ostblandningen på paprikorna och rulla ihop dem. Garnera med resten av basilikan.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!