Grillad makrillfilé med senaps- och kaprissalsa

Makrillens smakrika kött lämpar sig utmärkt för grillning, men använd helst ett tätt galler eller halster. Både salsa och potatissallad serveras ljumma till den nygrillade fisken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 makrillfiléer - små
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Salsa

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk dijonsenap - grov
  • 2 msk kapris
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 2 msk persilja - hackad
  • 1 msk smör

Potatissallad

  • 2 schalottenlökar
  • 8 färskpotatisar - kokta
  • 8 rödbetor - kokta små
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Potatissallad: Skala och skiva schalottenlöken. Skiva potatis och rödbetor och värm med olivoljan i en kastrull. Vänd ner schalottenlöken och krydda med salt och peppar.

  2. Salsa: Skala och hacka schalottenlöken. Stek den långsamt mjuk i olivoljan. Tillsätt senap och kapris och låt fräsa med en stund. Häll på vinet. Rör i persilja och smör, rör tills smöret smält.

  3. Gnid in filéerna med olivoljan, salta och peppra. Grilla fisken hastigt på utegrill eller i grillpanna. För små filéer räcker en dryg minut på varje sida.

  4. Servera makrillen på en bädd av potatissallad. Klicka salsan runt om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!