Grillad majs med salsasås

Det är gott att servera nachos till majskolvarna. Vill du variera kryddningen kan du välja fajitas- eller tacokrydda.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 majskolvar - färska
  • 1,5 dl salsa
  • 1,5 dl gräddfil - eller crème fraiche
  • 1 dl ost - riven

Texas classic rub

  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk salt
  • 1 msk svartpeppar - malen
  • 1 tsk senapsfrön - malda i mortel
  • 0,5 tsk spiskummin - mald i mortel
  • 0,5 tsk cajennepeppar

Gör så här

  1. Rub: blanda ihop alla ingredienser.

  2. Dra ner blasten på majsen och knyt ihop majsblasten med ett snöre eller med hjälp av ett av blastbladen. Dra bort tofsen med strån i toppen av majskolven.

  3. Lägg majsen i en stor bunke med kallt vatten i 30–40 minuter, så att inte blasten börjar brinna. Ta upp majskolvarna och torka av dem med hushållspapper. Grilla majsen runtom tills de fått fin färg.

  4. Lägg på salsasås, crème fraiche, strö över riven ost och kryddorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök