Grillad macka med mozzarella, pesto och skinka

Mozzarella, skinka och lite pepprig smak från rucola blir perfekt fyllning i mackan. Välj gärna ett grövre bröd med fibrer.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 50 g ciabattabröd
  • 2 tsk pesto
  • 125 g mozzarella - light
  • 2 skivor rökt skinka
  • 50 g rucola
  • 10 körsbärstomater

Gör så här

  1. Klyv bröden och bred underdelen med pesto. Skiva osten och lägg den, skinkan och hälften av rucolan på bröden. Lägg på överdelen.

  2. Grilla de dubbla mackorna i smörgåsgrill eller våffeljärn ca 4 min tills de fått fin färg.

  3. Servera mackorna, skurna i trekanter, med resten av rucolan och tomater.

Vi rekommenderar den här från Kökets Favoriter till dina mackor:

Lättskött mackjärn: Gå till smörgåsgrillen här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!