Grillad laxburgare

För att laxburgarna ska hålla ihop lättare under transporten bryner vi dem hastigt i stekpannan och grillar dem sedan färdigt på utegrillen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 0,5 jalapeño - eller spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 0,5 lime - rivet skal
  • 1 ägg

Tillbehör

  • 4 bröd - grillat
  • 100 g grillade grönsaker
  • 1 chili- och mangosås
  • 1 räk- och avokadosås

Gör så här

  1. Hacka hälften av laxen och mixa resten. Blanda ihop.

  2. Finhacka chilin. Rör ner chili, salt, limeskal och ägg.

  3. Forma burgare. Bryn dem först lätt i stekpanna på spisen och grilla dem senare ca 2 minuter på varje sida i ett halster över glöd eller låt dem steka färdigt direkt i stekpannan på svag värme.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!