Grillad lammentrecôte med chilismör
Tid på grill:
Aktiv tid c:a 20 minuter
Grillad lammentrecôte med chilismör är festmat från grillen. Tänk på att låta smöret stå framme en stund innan servering så det blir mjukt. Smöret kan göras dagen före servering.
Ingredienser
-
600 g
lammentrecôte
- färsk
-
1 tsk
kummin
- hel
-
2 msk
oregano
-
1 tsk
paprikapulver
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 msk
olivolja
Chilismör
-
150 g
smör
- rumsvarmt
-
1
vitlöksklyfta
-
2 tsk
sambal oelek
-
1 tsk
flingsalt
Gör så här
-
Chilismör: Skala och finriv vitlöken. Rör ihop smöret med vitlök, sambal och flingsalt. Klicka ut smöret på en bit plastfolie och rulla ihop likt en smäll-karamell. Lägg rullen i kylen.
-
Stöt kummin i en mortel, blanda med oregano och paprikapulver. Gnid in köttet med olja och strö kryddblandningen runtom. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min. Krydda köttet med salt och peppar.
-
Grilla köttet på indirekt värme (vid sidan av glöden) till 55–58° inner-temperatur. Ta upp och vira in köttet i bakplåtspapper och därefter aluminiumfolie. Låt vila ca 10 min.
-
Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av stekskyn. Servera med chilismör.