Grillad kycklingsallad med persikor, halloumi och basilikadressing

Det enkla är det bästa! Vår snabblagade kycklingsallad får härlig sälta från halloumi och sötma från persikor. Rätten är klar på 20 minuter om du har en gasolgrill. Köp färdiggrillad kyckling för en supersnabb rätt.
Anna Wendt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 minutkycklingfiléer - (ca 250 g)
  • 250 g grön sparris
  • 2 salladslökar
  • 0,5 rödlök - liten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm
  • 2 persikor - eller nektariner
  • 75 g halloumiost
  • 70 g sallad - blandad
  • 2 msk solrosfrön - rostade
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm flingsalt

Basilikadressing

  • 0,5 kruka basilika
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Bryt av nedre delen på sparrisen och kasta bort. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj med kallt vatten, låt rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och strimla rödlöken.

  2. Dressing: Hacka basilikan, blanda med gräddfil, majonnäs och vinäger och krydda med salt och peppar.

  3. Krydda kycklingfiléerna med salt och 1 krm peppar. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skär halloumin i tjocka skivor.

  4. Grilla kycklingen ca 5 min på varje sida, tills den är genomgrillad. Grilla nektarinklyftor och halloumi tills de fått fin färg.

  5. Lägg salladen på ett fat. Lägg på de båda löksorterna, sparris, kyckling, ost och nektariner. Strö över solrosfrön och citronskal. Ringla över olja och vinäger. Strö över flingsalt och 1 krm peppar. Servera salladen med basilikadressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!